Buriuotojas Juozas Bernotas iškovojo kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes

Italijoje vykusiame pasaulio „RS:X“ burlenčių klasės buriavimo čempionate mūsų mokyklos sportininkas Juozas Bernotas įvykdė pagrindinį tikslą –  iškovojo vietą 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse.

33 vietą tarp 137 buriuotojų pasaulio čempionate užėmęs sportininkas buvo 5 tarp valstybių, kurios kovojo ir dėl patekimo į Tokijo olimpines žaidynes. Šiame čempionate buvo išdalinti 8 kelialapiai skirtingų valstybių atstovams.

Per 10 plaukimų Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ sportininkas surinko 198 baudos taškus (atmetus prasčiausią rezultatą). Geriausiai pasirodė pirmame plaukime, kuriame buvo šeštas.

Sportininkui bus trečioji olimpiada karjeroje. 2012 m. Londone finišavo 12-as , 2016 m. Rio de Žaneire 26-as.

Likusius kelialapius „RS:X“ burlenčių pasaulio čempionate iškovojo Honkongo, Šveicarijos, Korėjos, Baltarusijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Čekijos, Kipro atstovai. 10 valstybių kelialapius jau buvo iškovoję praėjusiais metais pasaulio čempionate : Prancūzija, Graikija, Italija, Norvegija, Ispanija, Kinija, Didžioji Britanija, Izraelis, Olandija, Lenkija.

Pasaulio čempionate startuojantis Juozas Bernotas kovoja dėl olimpinio kelialapio

Antradienį Italijoje, Gardos ežere, tarp 137 buriuotojų prie olimpinių „RS:X“ klasės burlenčių pasaulio čempionato starto linijos stoja ir Lietuvos atstovas Juozas Bernotas. Čia lietuvis varžosi ne tik dėl čempiono titulo, bet ir dėl galimybės iškovoti Lietuvai kelialapį į 2020-ųjų Tokijo olimpines žaidynes.
„Iš 137 dalyvių negaliu išskirti nė vieno konkurento – visi stiprūs. Vis tik tai – pasaulio čempionatas ir visi atvažiuoja varžytis. Visi turi vieną tikslą – pasiekti kuo geresnį rezultatą ir iškovoti kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes. Mes skyrėme nemažai laiko treniruotėms. Oro sąlygos čia, kaip ir daug kur – nenuspėjamos. Tačiau jaučiuosi pasiruošęs ir nusiteikęs gerai“, – prieš startą teigė J.Bernotas, kuris Lietuvai jau yra atstovavęs 2012 m. Londono ir 2016 m. Rio olimpinėse žaidynėse.
Šiame čempionate bus skiriami 8 kelialapiai 8 skirtingų valstybių atstovams. Iš 40 šiame čempionate dalyvaujančių valstybių, 10 kelialapius jau buvo iškovojusios 2018 m. pasaulio čempionate Aarhus. Tarp jų – Kinija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Graikija, Izraelis, Italija, Olandija, Norvegija, Lenkija ir Ispanija. Šiame čempionate konkurencija dėl galimybės startuoti Tokijuje vyksta tarp 30 valstybių. Tarp jų – ir Lietuva
Iš viso „RS:X“ burlenčių atstovams vyrų grupėje į Tokijo olimpiadą bus skirti 25 kelialapiai. „Burlenčių sportas pasaulyje – be galo populiarus. Tai reiškia, kad šioje sporto šakoje konkurencija labai didelė. J.Bernotas yra tvirtas tiek charakterio atžvilgiu, tiek fiziškai. Jei čempionate papūs stipresni vėjai, tikrai tikimės, kad jis į Tokijo olimpiadą galės patekti“, – teigė Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis. Pasaulio čempionatas Italijoje, Gardos ežere, vyks rugsėjo 24-28 dienomis.

Naujienas ir rezultatus galima sekti :   http://www.rsxclass.org/worlds2019/

 

Šaltinis 15 min. lt

 

Mantui Juškevičiui – Europos jaunimo čempionato bronza

2019 m. rugsėjo 8 d. Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionate Graikijoje pavienę dvivietę irkluojantis Kauno sporto mokyklos Bangpūtys auklėtinis Mantas Juškevičius (tren. Valdas Vilkelis) kartu su Povilu Stankūnu iškovojo bronzos medalius.

Liepos mėnesį pasaulio jaunimo čempionate sidabro medalius iškovojusi lietuvių įgula Graikijoje distanciją įveikė per 6 min. 40,45 sek.

Sekmadienio rytą vyko vienviečių valčių B finalai, kuriuose varžėsi Kauno sporto mokyklos Bangpūtys auklėtinė Agnė Ginevičiūtė (tren. Valdas Vilkelis). Sportininkė distanciją įveikė per 8 min. 5,5 sek. ir pirmoji kirto finišo liniją. Galutinė jos pozicija Europos jaunimo čempionate – septinta.

Sveikiname Mantą Juškevičių ir jo trenerį Valdą Vilkelį, linkime sėkmingų startų.

Daugiau informacijos galite rasti čia.