REGISTRACIJA: nemokama pamoka „Susipažink su irklavimu“

Kauno sporto mokykla „Bangpūtys“ kviečia 11 – 15 metų jaunuolius susipažinti su akademinio irklavimo sportu.  Valandos trukmės nemokamose pažintinėse pamokose susirinkusieji sužinos apie šią vandens sporto šaką, jos ypatybes, susipažins su sportinėmis valtimis, jų rūšimis bei saugaus elgesio vandenyje taisyklėmis.

Užsiėmimus ves profesionalūs Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ treneriai – Vydūnas ir Birutė. Tuos, kurie liks neabejingi šiai vandens sporto šakai, kviesime prisijungti prie Kauno irkluotojų bendruomenės.

Registracija į pažintines pamokėles. (akademinis irklavimas)

Pasirinkite norimą užsiėmimo datą ir laiką*

Lauksime jūsų Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ Irklavimo sporto bazėje, adresu Gervių g. 5. Susitikimo vieta – pirmas aukštas, šalia budinčiųjų posto.

Kviečiame atvykti į pamoką 10 min. anksčiau. Apranga – patogi sportinė. Su savimi turėkite pilną rūbų komplektą persirengti, rankšluostį, maudymosi rūbus, vandens, saulėtą dieną – kepurę nuo saulės.

Planuojama pamokos trukmė – 1 val.

REGISTRACIJA: nemokama pamoka „Susipažink su buriavimu“

Kauno sporto mokykla „Bangpūtys“  kviečia 7 – 10 metų vaikus susipažinti su buriavimo sportu! Ilgametę buriavimo patirtį turintys treneriai Jurgis ir Rytis papasakos apie šio karališko sporto ypatybes, išduos paslaptį, kas bendro tarp sportinių jachtų ir optimistų, supažindins su saugaus elgesio vandenyje taisyklėmis, saugumo priemonėmis bei, esant palankioms oro sąlygoms, leis savu kailiu išbandyti buriuotojo dalią – paplaukioti sportine jachta. Savo ruožtu treneris Jurijus pakvies 6 – 11 m. smalsuolius į „Piratų mokyklėlę“, kur mažieji galės išbandyti burlentę.

Registracija į pažintines pamokėles.

Pasirinkite norimą užsiėmimo datą ir laiką*

Lauksime jūsų Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ Buriavimo sporto bazėje, adresu R. Kalantos g. 124 (Kauno „Žalgirio“ jachtklube). Susitikimo vieta – sportinių laivelių krantinėje (priešais parduotuvę „Marinera“).

Kviečiame atvykti į pamoką 10 min. anksčiau. Apranga – patogi sportinė. Su savimi turėkite vandens, saulėtą dieną – kepurę nuo saulės.

Planuojama pamokos trukmė – 1 val.

Jeigu pasikeitus aplinkybėms pamokoje dalyvauti negalėsite, nedelsdami mus informuokite. Daugiau informacijos tel. + 370 37  384440.

REGISTRACIJA: nemokama pamoka „Susipažink su baidarių irklavimu“

Kauno sporto mokykla „Bangpūtys“ kviečia 10 – 12 metų vaikus susipažinti su baidarių irklavimo sportu. Visą birželį kviesime vaikus į nemokamas valandos trukmės pažintines pamokas, kurių metu susirinkusieji sužinos apie šią vandens sporto šaką, jos ypatybes, susipažins su sportinėmis baidarėmis bei saugaus elgesio vandenyje taisyklėmis.

Užsiėmimus ves profesionali Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ trenerė Elena. Tuos, kurie liks neabejingi šiai vandens sporto šakai, kviesime prisijungti prie Kauno baidarių irkluotojų bendruomenės.

Registracija į pažintines pamokėles (baidarių irklavimas)

Pasirinkite norimą užsiėmimo datą ir laiką*

Tarp geriausių Baltijos šalių buriuotojų – 4 bangpūtiečiai

2024 m. gegužės 24 – 26 d. Plateliuose įvyko pirmasis „Baltic Cup Windsurfind 2024“ varžybų etapas, kuriame rungėsi geriausi Baltijos šalių burlentininkai.

Po atkaklios kovos ant nugalėtojų pakylos stojo būrys „bangpūtiečių“:

iQFOiL U19 – Vakaris Alksnys III vieta
T293 U17B – Mantas Motiejaitis II vieta
T293 U17G – Austė Platužaitė II vieta
T293 U17G – Guoda Urbonavičiūtė III vieta

Sveikiname sportininkus!

Giedrius Bieliauskas varžysis Paryžiaus olimpinėse žaidynėse

Sekmadienį Liucernoje (Šveicarija) baigėsi pasaulio irklavimo taurės antrasis etapas, kuriame varžėsi 6 Lietuvos sportininkai. Keturiems iš jų šie startai buvo ir nacionalinė atranka į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Vienvietę valtį moterų klasėje (W1x) „Vaires-sur-Marne Nautical“ olimpiniame stadione irkluos Viktorija Senkutė. Ji pasaulio taurės etape vienintelė iš visų Lietuvos atstovų pateko į A finalą ir jame finišavo šešta. 28-erių metų sportininkė atrankoje buvo antra ir tiesiausiu keliu pateko į pusfinalį, kurio plaukime taip pat finišavo antra.

Liucernoje šioje klasėje taip pat varžėsi Ieva Adomavičiūtė. Ji atrankos plaukime buvo trečia ir į pusfinalį pateko po sėkmingo pasirodymo paguodoje. Pusfinalyje Ieva finišavo penkta, B finale antra ir bendroje įskaitoje užėmė 8-ą vietą.

Dėl olimpinės pozicijos vienvietėje vyrų valtyje (M1x) kovojo Dovydas Nemeravičius ir Giedrius Bieliauskas. Šią akistatą laimėjo Giedrius, kuriam tai bus debiutas olimpinėse žaidynėse, nors ir 2016 m. į Rio de Žaneirą, ir 2021 m. į Tokiją jis jau vyko. Tiesa, abukart – kaip rezervinis sportininkas, tad žaidynėse dar neturėjo galimybės debiutuoti.

Visai neseniai pirmą kartą karjeroje Europos čempionato bronzos medalį iškovojęs G. Bieliauskas tiek atrankos, tiek ketvirtfinalio plaukimuose buvo pirmas, pusfinalyje finišavo penktas, laimėjo B finalą ir galutinėje rikiuotėje užėmė 7-ą vietą.

Tuo metu kelialapį Lietuvai šioje valčių klasėje 2023-ųjų pasaulio čempionate laimėjęs D. Nemeravičius savaitgalį varžybas Šveicarijoje pradėjo užimdamas ketvirtą vietą atrankoje ir patekdamas į ketvirtfinalį. Jame Dovydas finišavo penktas ir pateko į C finalą. Visgi jame 27-erių irkluotojas nestartavo dėl medicininių priežasčių.

Pasaulio taurės etape Liucernoje startavo ir moterų porinės dvivietės (W2x) įgula –Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė atrankoje buvo ketvirtos, paguodoje – antros, o tiek pusfinalyje, tiek B finale – penktos. Bendroje įskaitoje Europos ir pasaulio vicečempionių duetas užėmė 11-ą vietą.

Dėl to, kad kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes Donata su Dovile iškovojo laimėdamos planetos pirmenybių medalį, tai garantavo joms vietą Lietuvos irklavimo rinktinėje dar 2023 metais. Ketvirtą įgulą Paryžiuje sudarys pavienę dvivietę valtį irkluojantys broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai (W2-), vardinį bilietą iškovoję praėjusią savaitę vykusioje finalinėje olimpinėje atrankoje. Tuo metu, kas žaidynėse sės į moterų pavienę dvivietę valtį (W2-), paaiškės birželį.

Irklavimo varžybos Paryžiaus olimpinėse žaidynėse vyks liepos 26 – rugpjūčio 3 dienomis.

www.lif.lt tekstas

Dalyvių jau laukia tradicinė 33-oji „Rudens vėjo“ regata

2024 m. rugsėjo 26 – 29 d. Kauno marias ir vėl papuoš burės – čia tradiciškai jau 33-ąjį kartą vyks legendinė „Rudens vėjo“ regata.

Jau daugiau nei trisdešimtmetį vykstančioje regatoje yra lenktyniavę ne tik kone visi geriausi Lietuvos buriuotojai, bet ir tokios pasaulinės buriavimo legendos kaip Brazilijos daugkartinis olimpinis ir pasaulio čempionas Robertas Scheidtas.

„Iki pandemijos iš tiesų sulaukdavome nemažai svečių iš užsienio – sportininkai atvykdavo iš Lenkijos, Estijos, Latvijos. Kai regatoje startuodavo mūsų olimpinė vicečempionė Gintarė Volungevičiūtė Scheidt, čia buvo apsilankę ir stiprių buriuotojų iš Ispanijos, taip pat Gintarės vyras, Brazilijos buriavimo žvaigždė Robertas Scheidtas“, – dalinasi ilgametis regatos teisėjas Rolandas Žentelis.

Pasak jo, regatas kasmet kauniečiams ir miesto svečiams padovanoja įspūdingus vaizdus, kuriais, rudenėjančio Pažaislio parko fone, galima grožėtis ramiai vaikštinėjant Kauno marių ir jachtklubo pakrantėmis.

Daugiau informacijos ir dalyvių registracija čia.