Baltic CUP Windsurfing 2024 II etape – kauniečių pergalės

Birželio 8 – 9 d. Latvijoje Burtnieki ežere įvyko II-asis tarptautinės burlenčių regatos „Baltic Cup Windsurfing 2024“ etapas, kuriame puikiai pasirodė ir jaunieji Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ iQFOil sportininkai bei BIC Techno 293 burlenčių klasės merginos.

Ant prizininkų pakylos stojo šie kauniečiai:

iQFOiL U19 – Vakaris Alksnys, III vieta
T293 U17G – Austė Platužaitė, II vieta
T293 U17G – Guoda Urbonavičiūtė, III vieta

Visi varžybų rezultatai čia.

Lietuvos vaikų ir jaunučių BKI taurė – kauniečio rankose

Kasmetinis atviras Lietuvos vaikų ir jaunučių taurės I etapas šių metų birželio 8 dieną sutraukė į Visagino irklavimo bazę jaunuosius kanojininkus ir baidarininkus iš Lietuvos bei Latvijos. Vaizdingoje Visagino ežero pakrantėje įsikūręs baidarių ir kanojų irklavimo centras yra išauginęs ne vieną olimpietį ir pasaulio čempioną, tarp kurių ir šiuo metu šalies perspektyviausias trumpų distancijų baidarių irklavimo sprinteris Artūras Seja, skinantis medalius aukščiausio lygio čempionatuose. Šio miesto irkluotojai visose amžiaus kategorijose yra stiprūs, sukuria intrigą ir dovanoja stebėtojams gražias kovas nuostabioje gamtos apsuptyje.

Tačiau, visaginiečiams neteko pasidžiaugti pergale 14 m. sportininkų amžiaus grupėje, kur stipriausias antrus metus iš eilės buvo kaunietis baidarės irkluotojas Rokas Žukauskas. Abi  – 200 metrų ir 500 metrų distancijų – Lietuvos vaikų ir jaunučių I etapo taures užtikrintai laimėjęs  jaunasis atletas treniruojasi „Bangpūčio“ sporto mokykloje ir mokosi  LSMU gimnazijoje. Roko treneris – Kęstutis Janušauskas.

Paplūdimio sezonas atidarytas sprinto irklavimo varžybomis

Vasaros sezoną irkluotojai atidarė kaip pridera – būdami paplūdimyje. Birželio 1-ąją Kaune vyko paplūdimio sprinto irklavimo varžybos, kuriose sportininkai varžėsi trijose valčių klasėse – vyrų vienvietėje (CM1x), moterų vienvietėje (CW1x) ir mišrioje dvivietėje (MixC2x).

Tarp vyrų čempionu tapo Žygimantas Gališanskis, A finale distanciją įveikęs per 2:21,69 min. ir aplenkęs sidabru pasipuošusį Matą Šušį (2:44,08 min.). B finale triumfavo ir bronzą iškovojo Martynas Vaitkevičius. Jo laikas – 2:46,62 min.

Moterų įskaitoje aukso medaliu pasidabino Raminta Morkūnaitė (2:47,58 min.), sidabras atiteko Ugnei Šakickaitei (2:53,60 min.), o B finalą laimėjo Martyna Kazlauskaitė (2:51,48 min.).

Pastaroji poroje su Dominyku Jančioniu triumfavo mišrių dviviečių valčių klasėje. A finale jie užfiksavo 2:20,98 min. laiką ir aplenkė Agnės Kubaitytės ir Kajaus Žitkaus duetą (3:58,41 min.), kuriems lemiamoje kovoje lūžo irklas. B finalą laimėjo Roberta Navickaitė ir Raimondas Avlosevičius – 2:35,66 min.

Laimėjusios įgulos taip pat iškovojo kelialapius į Europos paplūdimio sprinto čempionatą, kuris birželio 22-23 dienomis vyks Gdanske, Lenkijoje.

Rezultatai čia.

www.lif.lt tekstas

Puikūs Kauno buriuotojų startai tarptautinėje regatoje

Gegužės 31 – birželio 2 d. įvyko ILCA jachtų klasės Pucko buriavimo taurės varžybos Lenkijoje, kur drauge su buriuotojais iš Lenkijos, Čekijos bei Jungtinių Arabų Emyratų, varžėsi ir Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ sportininkai.

Gražus, saulėtas oras buriuotojus lydėjo visas 3 lenktynių dienas. Netrūko ir staigmenų – nepastovus vėjas reikalavo nuolatinio varžovų susikaupimo. Iš viso buvo surengtos 8 lenktynės ILCA 4 klasės buriuotojams ir 9 lenktynės ILCA 6 bei ILCA 7 klasės buriuotojams.

Po atkaklios kovos ILCA 4 vaikinų kategorijoje ant nugalėtojų pakylos žengė ir II vietos trofėjumi pasipuošė Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ auklėtinis Rokas Rimša.

Sveikiname su šauniu pasiekimu!

Visus varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia.