Vėjas Strelčiūnas – Europos buriavimo taurės etapo čempionas

2022 m. birželio 14-16 dienomis, Lenkijoje, Dziwnowe, vykusiame Europos taurės etape jaunasis buriuotojas Vėjas Strelčiūnas iškovojo aukso medalį ILCA 7 olimpinės jachtų klasės ir suaugusiųjų, ir jaunimo kategorijose.

„Esu labai patenkintas – pavyko laimėti regatą nepaisant šiokių tokių nesklandumų. Turėjau ir gerų, ir blogų lenktynių, bet galų gale viskas pavyko taip, kaip planuota. Manau, pasiekiau tai, ką norėjau pasiekti, sumažinau savo daromų klaidų skaičių ir tuo esu labai patenkintas. Tai – pirmas mano aukso medalis tarptautinėse ILCA 7 varžybose, tad manau viskas eina teigiama linkme“, – po finišo teigė V. Strelčiūnas.

Vėjas Strelčiūnas iškovojo pirmąją vietą Europos taurės etape, 2022

Pasak ILCA 7 rinktinės trenerio, buriuotojo olimpiečio Giedriaus Gužio, nors Europos taurės varžybos nėra tokio aukšto rango kaip Europos ar Pasaulio čempionatai, konkrečiai šis etapas Lenkijoje sportininkams buvo svarbus tuo, kad vyko atviroje jūroje bei padėjo ugdyti varžybinio buriavimo tokiomis sąlygomis gebas ir padėjo ruoštis svarbiausiems sezono startams.

Šiame Europos taurės etape Lietuvai atstovavo ir daugiau sportininkų. ILCA 7 klasėje taip pat startavo Martis Pajarskas, Radvilas Janulionis, Giedrius Talijūnas. Martis Pajarskas šiose varžybose net du kartus finišo liniją kirto pirmas ir ilgą laiką pirmavo bendroje įskaitoje, deja, vėliau gavęs dvi nuobaudas už išankstinį startą, nusileido į 11 poziciją. Vieną kartą pirmas ir vieną kartą antras finišavęs Radvilas Janulionis bendroje įskaitoje užėmė 10 poziciją.

Europos taurės etapas Lenkijoje, 2022

ILCA 6 klasėje Lietuvai atstovavo Lėja Savickaitė ir Ema Kuodytė. ILCA 4 – Marius Antanavičius, Rokas Germanavičius, Tadas Lukoševičius, Titas Mockevičius, Rokas Jasaitis, Tautvydas Buožius.

Iš viso ILCA 7 klasėje startavo 32 sportininkai, ILCA 6 – 46, ILCA 4 – 141.

Pilnus Europos taurės etapo rezultatus galima rasti čia.

www.lbs.lt tekstas

Europos taurės etapas Lenkijoje, 2022

Europos taurės etapas Lenkijoje, 2022

Europos taurės etapas Lenkijoje, 2022

Europos taurės etapas Lenkijoje, 2022

Europos taurės etapas Lenkijoje, 2022