Mokyklos auklėtinis Jonas Drąsutavičius startavo prestižinėje „The Ocean Race“ regatoje

Sausio 15 dieną Lietuvos „Ambersail 2“ komanda pirmą kartą istorijoje pradėjo kovą prestižinėse „The Ocean Race“ varžybose aplink pasaulį. Pirmajame regatos etape nuo Alikantės iki Žaliojo Kyšulio šalies komandą sudarys net keturi Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ ugdytiniai: kapitonas Rokas Milevičius, buriuotojai Jonas Drąsutavičius, Domantas Juškevičius bei Deimantė Jarmalavičiūtė, taip pat buriuotojai Saulius Pajarskas, Martynas Karpavičius, Martinas Volkovickis, Wiktoras Kobrynas, Anastasija Kolesničenko ir Sofija Naumentko.

Jauna ir nedaug patirties tokio rango varžybose turinti komanda jau puikiai pasirodė trumposiose „In-Port Race“ lenktynėse, vykusiose sausio 8 d. Alikantėje. „Mes, ko gero, geriausiai startavome, su dideliu greičiu ėmėm lėkti į pirmąjį ženklą. Aišku, vėliau lyderiai mus aplenkė – ir vieni, ir antri, ir treti. Kovojame su aukščiausio profesionalumo įgulomis, turinčiomis didžiulius biudžetus, naujas bures. Aišku, apmaudu, kai matai, kad konkurentai lenkia, bet mes esame jauna ir besimokanti, savo patirtį renkanti įgula. Bet kuriuo atveju, buriavome skandžiai, viską darėme gerai, tikiu, kad papūtus daugiau vėjo mūsų šansai konkurencingiau varžytis su kitomis komandomis padidėtų. Jūra visada gali nustebinti“, – su šypsena po finišo trumpojoje distancijoje dalinosi „Ambersail 2“ komandos vairininkas ir pamainos vadas Saulius Pajarskas. Silpnas vėjas lėmė ir netikėtą pirmųjų lenktynių pabaigą. Stipriai į priekį nuo visų atsiplėšusi Lenkijos „WindWhisper“ įgula finišo liniją kirto pirma ir gavo daugiausiai – 6 taškus. Visos kitos komandos nefinišavo – lenktynės dėl silpno vėjo buvo nutrauktos. Pagal varžybų taisykles, kitos komandos finišą pasiekti turėjo ne vėliau nei po 15 minučių nuo pirmosios komandos, kad jų rezultatas būtų įskaitytas. Deja, dėl vis labiau silpnėjančio vėjo, visos komandos „užstrigo“ distancijoje ir nespėjo į nustatytą laiko limitą.

Ilgojoje „The Ocean Race“ jūrinėje distancijoje „Ambersail 2“ komanda rungiasi su dar penkiomis lenktyninėmis VO65 jachtomis: Portugalijos „Mirpuri foundation racing team“ (kpt. Antonio Fontes), Meksikos „Viva Mexica“ (kpt. Erik Brockmann), Lenkijos „Windwhisper Racing Team“ (kpt. Pablo Arrate), Austrijos ir Italijos „Austrian Ocean Racing – Team Genova“ (kpt. Gerwin Jansen), Olandijos „Team Jajo“ (kpt. Jelmer van Beek).

Lenktynes galima stebėti tiesiogiai čia.