Giedrius Bieliauskas varžysis Paryžiaus olimpinėse žaidynėse

Sekmadienį Liucernoje (Šveicarija) baigėsi pasaulio irklavimo taurės antrasis etapas, kuriame varžėsi 6 Lietuvos sportininkai. Keturiems iš jų šie startai buvo ir nacionalinė atranka į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Vienvietę valtį moterų klasėje (W1x) „Vaires-sur-Marne Nautical“ olimpiniame stadione irkluos Viktorija Senkutė. Ji pasaulio taurės etape vienintelė iš visų Lietuvos atstovų pateko į A finalą ir jame finišavo šešta. 28-erių metų sportininkė atrankoje buvo antra ir tiesiausiu keliu pateko į pusfinalį, kurio plaukime taip pat finišavo antra.

Liucernoje šioje klasėje taip pat varžėsi Ieva Adomavičiūtė. Ji atrankos plaukime buvo trečia ir į pusfinalį pateko po sėkmingo pasirodymo paguodoje. Pusfinalyje Ieva finišavo penkta, B finale antra ir bendroje įskaitoje užėmė 8-ą vietą.

Dėl olimpinės pozicijos vienvietėje vyrų valtyje (M1x) kovojo Dovydas Nemeravičius ir Giedrius Bieliauskas. Šią akistatą laimėjo Giedrius, kuriam tai bus debiutas olimpinėse žaidynėse, nors ir 2016 m. į Rio de Žaneirą, ir 2021 m. į Tokiją jis jau vyko. Tiesa, abukart – kaip rezervinis sportininkas, tad žaidynėse dar neturėjo galimybės debiutuoti.

Visai neseniai pirmą kartą karjeroje Europos čempionato bronzos medalį iškovojęs G. Bieliauskas tiek atrankos, tiek ketvirtfinalio plaukimuose buvo pirmas, pusfinalyje finišavo penktas, laimėjo B finalą ir galutinėje rikiuotėje užėmė 7-ą vietą.

Tuo metu kelialapį Lietuvai šioje valčių klasėje 2023-ųjų pasaulio čempionate laimėjęs D. Nemeravičius savaitgalį varžybas Šveicarijoje pradėjo užimdamas ketvirtą vietą atrankoje ir patekdamas į ketvirtfinalį. Jame Dovydas finišavo penktas ir pateko į C finalą. Visgi jame 27-erių irkluotojas nestartavo dėl medicininių priežasčių.

Pasaulio taurės etape Liucernoje startavo ir moterų porinės dvivietės (W2x) įgula –Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė atrankoje buvo ketvirtos, paguodoje – antros, o tiek pusfinalyje, tiek B finale – penktos. Bendroje įskaitoje Europos ir pasaulio vicečempionių duetas užėmė 11-ą vietą.

Dėl to, kad kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes Donata su Dovile iškovojo laimėdamos planetos pirmenybių medalį, tai garantavo joms vietą Lietuvos irklavimo rinktinėje dar 2023 metais. Ketvirtą įgulą Paryžiuje sudarys pavienę dvivietę valtį irkluojantys broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai (W2-), vardinį bilietą iškovoję praėjusią savaitę vykusioje finalinėje olimpinėje atrankoje. Tuo metu, kas žaidynėse sės į moterų pavienę dvivietę valtį (W2-), paaiškės birželį.

Irklavimo varžybos Paryžiaus olimpinėse žaidynėse vyks liepos 26 – rugpjūčio 3 dienomis.

www.lif.lt tekstas