Buriuotojai – jaunieji Kauno ambasadoriai Švedijoje

Vasarai persiritus į antrąją pusę, rugpjūčio 6 – 10 dienomis, penki Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ buriuotojai, lydimi trenerės Astos Pajarskienės, dalyvavo mokomųjų treniruočių stovykloje Linčiopingo buriavimo klube Švedijoje. Išvykoje sportininkai dalinosi patirtimi su savo bendraamžiais švedų buriuotojais, klausėsi įkvepiančių patyrusių trenerių istorijų, turėjo galimybę susipažinti su miesto bei apylinkių įžymybėmis ir pristatyti užsieniečiams savo gimtąjį miestą bei jame veikiančią didžiausią vaikų buriavimo bazę Lietuvoje.

Jaunieji buriuotojai, Kauno miesto moksleivių tarptautinių mainų skatinimo projekto dėka, turėjo unikalią galimybę pažinti gilias buriavimo tradicijas turinčios šalies kultūrą ir kartu pristatyti savo, kaip didžių buriuotojų pasiekimų turinčios šalies bei miesto, išskirtinumą. Juk būtent Kauno mariose savo sportinę karjerą pradėjo žymūs Lietuvos buriuotojai: Gintarė Scheidt, Viktorija Andrulytė, Rokas Milevičius, Juozas Bernotas ir kiti. Taigi į Švediją vykę Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ auklėtiniai dalinosi ne tik buriuotojiškomis istorijomis, bet ir miestus reprezentuojančiais suvenyrais.

Jaunuosius buriuotojus lydėjusi trenerė Asta Pajarskienė neslepia susižavėjimo Švedijos nacionalinės rinktinės trenerio Kerem Sancenk darbo ypatumais. „Mokomųjų treniruočių stovyklos metu kelis kartus per dieną vaikai dalyvavo bendrose treniruotėse su Linčiopingo buriavimo klubo sportininkais. Gavome daug vertingos mokomosios medžiagos, pagilinome teorines žinias, sportininkai susipažino su užsienio buriavimo kultūra – visa tai įkvepia ir skatina siekti dar aukštesnių rezultatų“, – džiaugiasi trenerė.

Laisvalaikiu Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ auklėtiniai taip pat neliūdėjo: žaidė minigolfą, plaukiojo švedų nacionalinės klasės dvivietėmis kylinėmis jachtomis, draugiškai varžėsi radiobangomis valdomais laiveliais „Dragon Force 65“, mėgavosi Linčiopingo jachtklubo rėmėjų „Karamelo“ saldumybais, susipažino su miesto senamiesčiu bei apylinkėmis.

Gražiai prasidėjusi tarptautinė draugystė nė neketina baigtis. Planuojama, kad jau rugsėjo 28 – 30 d. jaunieji Linčiopingo buriuotojai atvyks dalyvauti tarptautinėje buriavimo regatoje „Rudens vėjas“ Kaune. Varžybų metu vyks derybos dėl tarptautinės vaikų vasaros stovyklos Lietuvoje 2019 metais.