Majamyje charakterį pademonstravusi buriuotoja V. Andrulytė: tai buvo labai sudėtinga regata

 

„Labai pavargau emociškai, noriu išsimiegoti ir noriu namo“, – su šiokiu tokiu apmaudu balse LRT.lt prisipažino geriausia Lietuvos „Laser Radial“ klasės buriuotoja Viktorija Andrulytė po pasaulio taurės etapo Majamyje medalių lenktynių.

„Atvažiavau čia kovoti dėl medalių, – teigė V. Andrulytė. – Tačiau sąlygos buvo labai sudėtingos, kadangi nuolat turėjome srovę ir labai nepastovų škvaluotą vėją. Sėkmės faktoriaus šiose varžybose buvo daug“.

Medalių lenktynėse lietuvė buvo antra, o bendroje įskaitoje – septinta. Pirmoji vieta atiteko Kinijos atstovei Dongshuang Zhang, antroji – JAV buriuotojai Paige Railey, trečioji – Graikijos atstovei Vasileiia Karachaliou.

„Nuolat reikėjo išlaikyti aštrų protą, nes ant vandens praleidavome labai daug laiko. Tai sekino emociškai, – teigė V. Andrulytė. – Dėl nestabilaus vėjo buvo nemažai falstartų, niekada negalėjau žinoti, kur pirmiausiai papūs stipresni vėjas“.

Pasak V. Andrulytės, geriausiųjų 40-ukas turėjo šansus papulti į medalių plaukimą. „Tačiau daugelis liko už jo ribos, – sake V. Andrulytė. – Paskutinio pasaulio čempionato nugalėtoja, pasaulio, Europos ir olimpinė čempionė bei kitos stiprios buriuotojos nepateko į medalių plaukimą. Džiaugiuosi, kad per paskutines dvi dienas sugebėjau parodyti charakterį ir prasibroviau į medalių plaukimą“.

V. Andrulytė prisiminė, kad kovai puikiai „užkūrė“ trenerio Lino Eidukevičiaus žodžiai.

Po trijų prastų plaukimų, kai lietuvei buvo parodyta geltona vėliavėlė ir atimta nemažai taškų, treneris tiesiog išrėžė, kad atėjo laikas rodyti savo charakterį.

„Taip jis man pasakė. Taip aš ir padariau“, – nusišypsojo V. Andrulytė po medalių plaukimo, kuris, pasak jos pačios, nebuvo psichologiškai sudėtingas.

„Nes nereikėjo kovoti dėl medalių, – tęsė buriuotoja. – Tikslas buvo atplaukti maksimaliai gerai, nežiūrint, kaip finišuos kitos sportininkės“.

Prieš pat medalių plaukimą lietuvė gavo papildomą baudos tašką už reglamento pažeidimą.

„Šio taško pritrūko iki šeštosios vietos… Tačiau dabar, galbūt, tai nėra labai svarbu. Medalių plaukime varžiausi  stipriausiomis ir užtikrintai finišavau antroje pozicijoje, – kalbėjo V. Andrulytė. – Tai buvo labai sudėtinga regata“.

Mantas Stankevičius, LRT.lt