Viktorija Andrulytė iškovojo kelialapį į 2020 Tokijo Olimpines Žaidynes

Geriausia pastarųjų metų Lietuvos buriuotoja Viktorija Andrulytė sėkmingai baigė pasaulio „Laser Radial“ čempionatą ir užsitikrino vietą Tokijo olimpiadoje!
Japonijoje vykęs pasaulio čempionatas dėl siautusio taifūno kėlė problemų daugeliui buriuotojų. Lietuvė kurį laiką net nepateko į pirmąjį 70-uką, bet svarbiausiu momentu ėmė gerinti savo poziciją ir pateko į „auksinę“ grupę, kur galėjo kovoti dėl aukštesnių vietų. V. Andrulytė po truputį artėjo prie 40-uko, o geriausius rezultatus ėmė demonstruoti paskutinę čempionato dieną. Dešimtajame ir vienuoliktajame plaukimuose ji nenusileido net ir čempionato favoritėmis, du kartus iš eilės užimdama 3-ią vietą. Lietuvė iš viso surinko 178 baudos balus ir pakilo iki pat 28-os pozicijos tarp 111 sportininkių. Taip aukštai lietuvė nebuvo pakilusi viso čempionato metu. Auksą įtikinamai iškovojo danė Anne-Marie Rindom (50 baudos balų). Sidabrą pelnė olandė Marit Bouwmeester (86), o bronzą – britė Alison Young (89). 20 šalių sportininkės jau anksčiau turėjo vietas Tokijo olimpiadoje. Šių metų pasaulio čempionate tokius kelialapius iškovojo dar 10 šalių buriuotojos. Tarp jų užtikrintai pateko ir V. Andrulytė.
V. Andrulytė tapo 7-ąja Lietuvos sportininke, turinčia teisę startuoti Tokijo olimpiadoje.

Šaltinis  https://www.sportas.lt/naujiena/280341/ispudingai-pasaulio-cempionata-baigusi-v-andrulyte-pateko-i-tokijo-olimpiada