Pasaulio irklavimo čempionas A. Adomavičius baigia sportinę karjerą

„Apie sportinės karjeros pabaigą mąsčiau nuo Tokijo olimpinių žaidynių, bet mintis apie tai vis nustumdavau toliau, nes dar jaučiau norą užlipti ant aukščiausio pakylos laiptelio“, – prisipažino irkluotojas Aurimas Adomavičius, šįkart tvirtai apsisprendęs baigti sportinę karjerą.

Daugkartinio Lietuvos čempiono trofėjų kolekcijoje blizga visas komplektas Europos čempionatų medalių, iškovotų su porine keturviete (auksas 2017-aisiais, sidabras – 2016-aisiais ir 2018-aisias, auksas – 2017-aisiais) bei pasaulio taurės etapų medaliai. 2017-aisiais A. Adomavičius su porinės keturvietės įgula (Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir A. Adomavičius) tapo pasaulio čempionu.

„Šiais metais po varžybų Italijoje supratau, kad mano karjera pasibaigia, – sakė 29-ų sportininkas. – Nebuvau patenkintas rezultatu. Tai nebuvo rezultatas, kokio tikėjausi iš savęs – tiek treniruotėse, tiek varžybose. Aukštus rezultatus varžybose nulemia labai daug aplinkybių“.

Irkluotojas priminė, kad jo karjera prasidėjo 2007-ųjų rudenį, kuomet pasiūlymo išbandyti sporto šaką sulaukė jo sesė – Ieva Adomavičiūtė.

„Aš tiesiog prisijungiau į kompaniją keliauti kartu į treniruotes, – nusijuokė A.Adomavičius. – Pats irklavimu nebuvau sužavėtas… Atvirai. Pirmoji treniruotė – 500 metrų testas „Concept“ treniruokliu. Tačiau mane įtraukė treneris Antanas Lavickas, netrukus atsirado labai didelė motyvacija būti greičiausiu. Irklavimas man padovanojo daug gražių prisiminimų. Juk pusę savo gyvenimo irklavau. Čia ir nesuskaičiuojamos pažintys, draugai, laimėjimai ir dvejos olimpinės žaidynės (2016-aisias su porine keturviete, 2021-aisiais su porine dviviete), apkeliautas visas pasaulis. Vaikams teks pasakoti labai daug, jei jie pasirinks eiti tėčio pėdomis“.

Svarbiausiu karjeros laimėjimu A. Adomavičius įvardija triumfą pasaulio čempionate.

„Kodėl? Nes tada supratau, kad tą akimirką pasaulyje nebuvo stipresnės keturvietės. Buvo pasiektas aukščiausias tikslas, – sakė A. Adomavičius, kiek susikrimtęs. – Jei labai pasiilgsiu, manau, visada galėsiu grįžti į irklavimą. Irkluotojai iki keturiasdešimties gali siekti aukščiausių rezultatų. Bet dabar jaučiuosi tiek fiziškai, tiek psichologiškai pavargęs nuo irklavimo. Gyvenime norisi siekti naujų tikslų. Savo karjerą vertinčiau 9 balais, nes pasiekimai tikrai buvo geri. Trūko tik olimpinio medalio, bet ne visiems lemta jį laimėti“.

A.Adomavičius pripažino, kad šie metai irkluotojams itin svarbūs – pasaulio čempionate bus dalijami kelialapiai į Paryžiaus olimpines žaidynes. „Bus tikrai daug emocijų stebint sesės Ievos plaukimus, – nusišypsojo sportininkas. – Palinkėčiau Ievai tos vienintelės sportininko svajonės išsipildymo – išvykti į olimpines žaidynes ir ten padaryti viską maksimaliai“.

www.lif.lt tekstas