Iš Pasaulio čempionato J. Bernotas grįžo be olimpinių kelialapio, bet progų jį iškovoti dar bus

Iš Hagoje vykusio Pasaulio buriavimo čempionato Lietuvos buriuotojas, Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ auklėtinis, Juozas Bernotas olimpinio kelialapio dar neparsiveža, tačiau rankų nuleisti neketina – artimiausia proga kovoti dėl jo laukia jau sausį. IQFOIL burlenčių klasėje Juozas Bernotas dėl kelialapio kovojo auksiniame laivyne ir galutinėje rezultatų lentelėje užėmė 41 vietą. Pasak olimpiečio, šis čempionatas jam buvo išties sudėtingas – ir dėl asmeninių priežasčių, ir dėl nuo pat čempionato pradžios lydėjusių iššūkių.

„Čempionatas buvo išties sudėtingas. Išvykdamas namuose palikau ką tik gimusią dukrytę su žmona Gilija, tad tikrai buvo nemažai nerimo ir streso. O ir čempionato startas buvo labai nesėkmingas – jau pirmą dieną dar iki starto nulūžo mano burlentės stiebas. Sunki pradžia davė savo. O šiaip, gal šiek tiek pritrūko galimybės pasitreniruoti būtent šioje akvatorijoje, geriau su ja susipažinti“, – teigė J. Bernotas.

Nepaisant nusivylimo, sportininkas pripažįsta, kad rankų nenuleidžia ir tikrai atkakliai ruošis ateinantiems startams bei tolimesnei kovai dėl olimpinio kelialapio.

IQFOIL burlentininkui kelialapį iškovoti artimiausia proga bus 2024 metų sausį vyksiančiame Pasaulio IFOIL čempionate Lanzerotėje.

Pilnus Pasaulio buriavimo čempionato rezultatus galima rasti čia.