Europos jaunimo irklavimo čempionate – keturviečių medaliai

„Su keturvietės merginomis dirbome nuo pavasario. Entuziazmo ir tikėjimo buvo labai daug. Sezonas sunkus, buvo įvairiausių akimirkų, tačiau Europos jaunimo čempionate norėjome išpildyti tai, ko nepavyko padaryti pasaulio čempionate“, – sakė Europos jaunimo (U23) irklavimo čempionate aukso medalius iškovojusios merginų porinės keturvietės įgulos yrinininkė Raminta Morkūnaitė.

Krefelde (Vokietija) vykusių pirmenybių finale Lietuvos merginų porinė keturvietė – R. Morkūnaitė, Saulė Kryževičiūtė, Ūla Jonušaitė ir Kauno sporto mokyklos „BAngpūtys“ auklėtinė Ugnė Juzėnaitė – trasą įveikė per 6 min. 36,95 sek. bei aplenkė Lenkijos ir Didžiosios Britanijos komandas.

„Gal ir nebuvo daug komandų, bet norėjome kovoti su savimi, ištaisyti technines bei taktines klaidas, todėl džiaugiamės, kad pavyko tai padaryti“, – sakė R. Morkūnaitė. – Į čempionatą važiavome nusiteikusios rimtai atidirbti ir užbaigti sezoną geru rezultatu. Tarpusavyje garsiai nekalbėjome apie aukso medalį, bet žinau, kad komanda tikėjo, jog galima tai padaryti“.

Pasak R. Morkūnaitės, dabar įgulos laukia trumpos atostogos, po kurių vėl bus kimbama į darbus.

„Žinau, kad visos dirbsime stipriai žiemą, kada galėtume varžytis, galbūt, ir suaugusiųjų čempionatuose“, – teigė irkluotoja.

Ji pabrėžė esanti patenkinta įgula ir treneriu.

„Prieš išplaukiant į startą treneris mums pasakė daug stiprių žodžių, kurie nuteikė pergalei. Vieni įsimintiniausių: „Jūs parodysite drausmę ir jėgą, kuri reikalinga kovojant dėl savo tikslo, atliksite savo misiją ir nugalėsite“, – prisiminė R. Morkūnaitė. – Mūsų treneris Karolis Sunklodas nė akimirkai neleido mums netikėti, kad negalime laimėti. Jis visuomet mus palaikė. Per sezoną su treneriu padarėme didelį progresą. Jei rasčiau progą paburbuliuoti apie šį čempionatą, tai akcentuočiau tik oro sąlygas ir mažesnį komandų kiekį, lyginant su pasaulio čempionatu. Bet… Juk ne mes sprendžiame šiuos dalykus, belieka tiesiog prisitaikyti. Įgula dar labai jauna, bet, mano akimis, labai perspektyvi“.

www.lif.lt tekstas